Over Ventiwator

Een terugblik…

Ventiwator is opgericht in september 2018, net na de bloedhete Europese zomer. Door de enorme hitte was het nauwelijks mogelijks, zelf binnen niet, om verkoeling te vinden. Dit bracht ons terug naar de zomer van 2004, toen we ook al ideeën hadden om Ventiwator op te richten.

In de zomer van 2004 waren wij, zwagers en vrienden, met onze gezinnen op vakantie in Turkije. Het was erg heet en er was nauwelijks verkoeling. In de avond bezochten we een dorpje en vonden er een terras welke koel werd gehouden door verneveling. Wat was het er heerlijk en aangegaan in vergelijking met buiten het terras. Er was ook rondom twijfel over hygiene.

Ventiwator

Vanaf dat moment is het idee om ventiwatoren en vernevelingssystemen te verkopen blijven hangen. In 2004 waren wij echter beide in loondienst en hadden van ondernemen weinig kaas gegeten. De jaren verstreken, het idee bleef, en inmiddels waren wij allebei aan het ondernemen geslagen. De één als operationeel directeur en aandeelhouder in een standbouwbedrijf, de ander als onafhankelijk consultant en reseller van producten.

En toen kwam de zomer van 2018, die wij dit keer samen met onze gezinnen in Spanje doorbrachten. De enorme hitte, maar ook sporadisch de verkoeling van een ventiwator of een vernevelingssysteem op een terras. We keken elkaar aan; het was nu of nooit! Op het terras aan het zwembad bedachten we de bedrijfsnaam, legde de URL’s van de websites vast, en ontworpen een draft van het logo.

Als reseller van producten die met name in Azië worden ingekocht, en een lokaal betrouwbaar contactpersoon, was er de nodige ervaring om de juiste leveranciers te benaderen. Als een pragmatische denker en doener was het tevens geen probleem de vernevelingssystemen te monteren en demonteren.

En zo stapten we in september 2018 bij de Kamer van Koophandel binnen en registreerden Ventiwator VOF.

Inmiddels zijn de eerste systemen in Nederland aangekomen, nauwkeurig beoordeeld en getest. Een aantal systemen voldoet volgens aan onze wensen en eisen èn die van onze toekomstige klant. Deze producten zijn vanaf eind juli 2019 leverbaar via onze webshop. In 2020 hebben wij ons assortiment met verschillende nieuwe producten uitgebreidt, zodat wij u zowel in de tuin en op uw terras  alsmede in u huis van een aangename verkoeling kunnen voorzien.  In 2022 verwachten wij de productlijn verder uit te breiden.